Dcreative Styleguide

Handleiding voor het gebruik van Dcreative branding elementen.

hosting
hosting
hosting
pageless
pageless
pageless

Logo

Het Dcreative logo vormt de basis van het Dcreative brand. De vorm word gevormd door Dcreative geschreven in het Magdelin Alt lettertype Bold, met een / tussen de D en c. De standaard versie van het logo is de versie op een donkere achtergrond.

Er is ook een variant van het logo die op een gekleurde achtergrond gebruikt kan worden en één die gebruikt kan worden op een lichte achtergrond.

Rondom het logo moet altijd een safespace aanwezig zijn die ervoor zorgt dat het logo apart staat. Elk element waarin het logo terug komt moet zo ontworpen zijn dat er geen andere elementen in deze safespace kunnen komen. De safespace is gedefinieerd als "zo groot als de hoogte van de letter C in het logo".

Labels en diensten

Dcreative biedt een aantal verschillende labels en diensten aan. Sommigen hebben hun eigen logo, branding en website. Voor logo's en huisstijlen onder Dcreative gelden de volgende vuistregels.

In principe hanteren labels onder Dcreative allemaal dezelfde huisstijl. Dat wil zeggen dat kleuren en lettertypen één op één overgenomen worden.

Het woordmerk van een sublabel bestaat uit de naam van het sublabel geschreven in kleine letters gebruikmakend van Magdelin Alt Bold. Hier mag een beeldmerk aan toegevoegd worden, het beeldmerk gaat dan vooraf aan het woordmerk en gebruikt lijnen van dezelfde dikte als de letter l geschreven in Magdelin Alt Bold.

Er zijn drie versies van ieder logo. Één voor donkere achtergrond, één voor gekleurde achtergrond en één voor lichte achtergrond. Het woordmerk en beeldmerk worden weergegeven in twee kleuren; een primaire kleur en accentkleur. De primaire kleur beslaat het volledige woordmerk en beeldmerk, de accentkleur beslaat één element in het volledige logo. De primaire kleur is Coral op donkere of lichte achtergrond en Jungle Green op gekleurde achtergrond. De accentkleur is Alabaster op gekleurde en donkere achtergronden en Jungle Green op lichte achtergronden.

Kleuren

Het Dcreative brand bestaat uit 4 kleuren en wit. De primaire kleur is Coral. De secundaire kleur is Sunburst. Verder kent het pallet Jungle Green, White en Alabaster.

Jungle Green is de basiskleur voor het brand. Waar mogelijk word deze kleur als achtergrond gebruikt voor het logo. Ook word Jungle Green gebruikt voor body tekst. Wanner Jungle Green gebruikt word als achtergrondkleur worden titels weergegeven in Coral en tekst in White.

Coral is de primaire kleur voor headings, links en knoppen. Ook kan Coral gebruikt worden als achtergrond kleur. Op Coral word Jungle Green gebruikt als tekstkleur en titel kleur.

Sunburst kan ook gebruikt worden als achtergrond kleur of voor knoppen. Op Sunburst word ook Jungle Green gebruikt als tekst en titel kleur.

Alabaster kan gebruikt worden om elementen subtiel op te laten vallen ten opzichte van wit. Op Alabaster word Coral gebruikt voor titels en Jungle Green voor tekst.

 • Jungle Green
 • #1b302f
 • Coral
 • #fe5f55
 • Sunburst
 • #f9dc5c
 • Alabaster
 • #efede6
 • White
 • #ffffff

Lettertype

Als lettertype word Magdelin Alt gebruikt. Magdelin Alt is een betaald lettertype waar een licentie voor is aangeschaft. Magdelin Alt is beschikbaar in 10 diktes, waarvan er 4 gebruikt worden.

Light word gebruikt als small text binnen een heading. Regular word gebruikt als body text. Bold word gebruikt voor Bold en voor Headings. Black word gebruikt voor Bold text binnen Headings.

Als fallback lettertype wordt Roboto gebruikt. Roboto is gratis beschikbaar via Google fonts . Roboto is beschikbaar in 6 diktes, waarvan er maar 4 gebruikt worden.

Light

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur elit.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur elit.

Regular

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur elit.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur elit.

Bold

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur elit.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur elit.

Black

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur elit.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur elit.

Elementen

Deze website gebruikt enkele elementen die veelvuldig terugkomen. Hieronder worden deze zonder verdere toelichting getoond.

Titels

h1 Titel

h2 Titel

h3 Titel

h4 Titel

h5 Titel
h6 Titel

Lead Text

Paragraaf. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.

Body Text

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur.

Blockquote

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Code

Inline code word weergegeven met minimale opmaak.


namespace Tests\Unit;

use Carbon\Carbon;
use App\Models\Article;
use Tests\TestCase;
use Illuminate\Foundation\Testing\WithFaker;
use Illuminate\Foundation\Testing\RefreshDatabase;

class ArticleTest extends TestCase
{
 use RefreshDatabase;

 public function testSetPublishAtOnCreated()
 {
   $now = now()->toDateTimeString();
   $article = Article::factory()->create(["created_at" => $now]);
   $this->assertEquals($now, $article->publish_at);

   $yesterday = now()->yesterday();
   $article = Article::factory()->create(["publish_at" => $yesterday]);
   $this->assertEquals($yesterday, $article->publish_at);
 }
}
 

Emoji's

Emoji's worden gerendered gebruikmakend van (in volgorde) Noto Color Emoji, Twemoji Mozilla, Apple Color Emoji, Segoe UI Emoji of Segoe UI Symbol.

🎭🤠😎🙄🤙😀😁😂😃😄😅😆😇😈😉😊😋😌😍😎😏😐😑😒😓😔😕😖😗😘😙😚😛😜😝😞😟😠😡😢😣😤😥😦😧😨😩😪😫😬😭😮😯😰😱😲😳😴😵😶😷😸😹😺😻😼😽😾😿🙀🙁🙂🙃🙄🙅🙆🙇🙈🙉🙊🙋🙌🙍🙎🙏🤐🤑🤒🤓🤔🤕🤖🤗🤘🤙🤚🤛🤜🤝🤞🤟🤠🤡🤢🤣🤤🤥🤦🤧🤨🤩🤪🤫🤬🤭🤮🤯 🤰🤱🤲🤳🤴🤵🤶🤷🤸🤹🤺🤼🤽🤾🥀🥁🥂🥃🥄🥅🥇🥈🥉🥊🥋🥌🥍🥎🥏🥐🥑🥒🥓🥔🥕🥖🥗🥘🥙🥚🥛🥜🥝🥞🥟🥠🥡🥢🥣🥤🥥🥦🥧🥨🥩🥪🥫🥬🥭🥮🥯🥰🥳🥴🥵🥶🥺🥼🥽🥾🥿🦀🦁🦂🦃🦄🦅🦆🦇🦈🦉🦊🦋🦌🦍🦎🦏🦐🦑🦒🦓🦔🦕🦖🦗🦘🦙🦚🦛🦜🦝🦞🦟

Tabel

# First Last Handle
1 Mark Otto @mdo
2 Jacob Thornton @fat
3 Larry the Bird @twitter